Taskig impulskontroll

Ensam på Pig Hill under lördagskvällen. Det har blivit några sådana kvällar under årens lopp och det är väl en kombination av att jag de facto lever ensam och för att jag valt att det ska vara så. Under perioderna när jag skriver lite mer intensivt, så krävs det ett visst mått av ensamhet. Men så finns det ju perioder då ensamheten är plågsam, då den äter sig in i mig. I går var det en stor fest för ensamma (singlar) på Folkets Hus. Tusentals med ensamma (och kåta) människor instängda i samma lokal. Det lät jobbigt, så jag tackade nej. Inte av högmod eller för att jag är högfärdig, utanför rädslan att jag skulle ha förlorat mig i den riktigt stora ensamheten. Med åren har jag fått svårt att gå ut på ”lokal” och umgås med folk. Saknar ork, går vilse. Nä, man ska härdas i konsten att stå ut med sig själv. Därför blev det popcorn i soffhörnet.

20151017_193032

 

En lagom, jämngrå alldeles vanlig söndag. Varken mer eller mindre. En dag ämnad åt bokläsande och tvätt av kläder. Fast nog vore det häftigt att ställa sig under en storbjörk och försöka se lite hemlighetsfull ut. Vad nu det skulle vara bra för?

Nej, ärlighet är inte detsamma som att utan reflektioner förkunna världen om vad som plötsligt dyker i hjärnan. Det kan löna sig att först räkna till tio och tänka ett varv till (ge utrymme till förnuftet), innan man öppnar munnen och förkunnar sina ”sanningar”. Dessutom är det ju synnerligen problematiskt med sanningen i sig – ja, vad som är sanningen för en är lögn för en annan. Om man nu lider av taskig impulskontroll, så är det faktiskt något som går att träna upp. Men först måste man bli medveten om sitt problem. Det är det största kruxet för dessa ärliga sanningssägare. De har ju alltid rätt, eftersom de anser sig vara alltings måttstock.

Borde tvätta kläder. Tvättkorgen är överfull. Får se, först lite kaffe.

För övrigt anser jag att regeringen inte ska låt sig styras av taskig impulskontroll och därför sitta lugnt i båten. Ropen utifrån får en att tro att vi blivit invaderade av en militär stormakt, att vårt land står i lågor och ständiga jordbävningar får städerna att falla i bitar. Ta ett djupt andetag!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.