DNA minns ondska

Uppe i ottan. Började dagen med lite strupsång.

Sen en promenad till Pig Hill Coop för att inhandla lite god mat inför helgen då Lena i eftermiddag kommer puttrande i sin lilla mörkblåa bil. Inga stora planer. Lite promenader, en sväng på stan – jo för tusan, jag måste ju till mitt hemställe apoteket för fjärde gången den här veckan. Om jag räknar ihop de senaste tio årens besök på stadens apotek på grund av olika utlämningsdatum av medicinerna, torde det räcka i tid till en jorden-runt-resa.

pojkenhänder

Läste en skrämmande undersökning. På det sätt vi behandlar våra barn, på gott och ont, om vi lyfter deras självkänsla eller misshandlar dem, så påverkar detta inte enbart deras beteende och egenskaper, det kan även påverka deras DNA så att detta går i arv till deras barn och barnbarn. Ondska och godhet kan alltså gå i arv.

Högmod ska vi akta oss för. Det gör oss inte bara till lögnare, vi blir till uppblåsta, dryga typer med inbillat självförtroende. I högmodet tror vi oss att vara förmer än andra. Vi blir snåla, giriga och glömmer med tiden vad ödmjukhet och empati är för något.

Så här svarade en svensk rasistisk ”Skinnskalle” i en under sökning om främlingsfientlighet: ”Helst skulle jag välja att flytta till ett land som INTE tar emot invandrare.” Lysande, eller hur?

För övrigt så läste jag om en studie som visade att barndomens/uppväxtens översittare/mobbare fick problem i framtiden. Studien visar att 60 procent av mobbarna blev kriminella och fick missbruksproblem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.