Spelandets baksida

Nattsudd. Vid tvåsnåret hade jag myror i brallan. Slocknade först vid sexsnåret – vaknade nio. Mannen som inte kunde sova. Kanske blev jag speedad efter att i två dagar suttit och skrivit på en novell. Det är en berättelse som blivit över under mitt romanskrivande och som nu pockar på uppmärksamhet. Tror att novellskrivandet passar mig nu när orken tryter.Tror att jag har ett tiotal potentiella noveller som kan fylla ett par hundra sidor.

kyrkholmen logen
Logen på Kyrkhomen i Skellefteå

Igår afton var jag i Kyrkholmens Loge där Lenas kör Sånglust bjöd på sommarsånger. Klibbig värme. Tycker att kören blivit bättre under de år jag hört dem sjunga – mer proffsig, mer stilsäker. Mer avslappnad och så ser de gladare ut. Heja!

Om jag kunde sjunga och spela gitarr, skulle jag bli en turnerande trubadur som sjunger om världens orättvisor och en och annan schlager.

Återvänder till Umeå i dag. Har en del tvätt-och-städuppgifter att utföra, behöver några rentvättade kalsonger och kortärmade skjortor: fönstren behöver tvättas och golven rentorkas. Men när ska jag med mina igångsättningsproblem få nåt gjort?

man-2546791_960_720

De cyniska spelbolagen kör sin lockande, sliskiga reklam. Nyss dök en älgjävel upp, som talade norrländska och som lovade mig femhundra om jag själv spelade för en hundring. Tror de att man dum? Klart är att de utlandsregistrerade spelbolagen skapar en armé av spelmissbrukare.

Ett spelmissbruk blir lätt till en kronisk hjärnsjukdom, jämförbar med alkoholism, där kickarna kidnappas av lyckocentrum – så att den enda njutning vi känner är när vi spelar borta pengar och nån enstaka gång vinner.

Flertalet av bolagen betalar minimal skatt på Malta. Förbjud dem att annonsera, på samma sätt som vi gjorde med reklamen av starksprit. Vilka betalar vården av spelmissbrukarna? Jo, i stort Du och Jag via skattsedeln. (Läste om en ung kille som spelat bort 18 miljoner!) Sjukt.

Så ja, nu har jag fått vara Arga Gubben en stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.