Arbetssemester

Sen kväll. Snöplig förlust i VM. Det är bara att bita (bryta) ihop och lugnt vänta på nästa OS. I övrigt har jag skrivit klart ett första utkast till romanen om Ester Duva. Det blev riktigt bra – men det är jävligt svårt att skriva om en ikon som alla har sin egen bild av. Från att ha mobbats dagligen, vann hon respekt på sin ålders höst och blev till slut Lyckseles First Lady.

Ska ta lite semester och åka en sväng till Skellefteå Allt blir roligare när man är två. Nåt badväder är det knappast, men skit samma, jag kan inte simma länge. Min Parkinson har slagit ut min koordinationsförmåga. Märkte det förra sommaren då jag sjönk till botten av Nydalasjön. Fick gräva mig fram längs botten.

På 60-70-talen fick min far semester några veckor varje sommar. För att vila upp sig? Läsa en god bok? Flyga ner till Kanarieöarna? Nej, för att arbeta. Inte minst med slåttanna. Slå, hässja, torka, trampa och sedan köra allt hö till skullen. Däremellan laga stängslet till kohagen, sätta fast takplattor, röja lövsly, bära ut saltstenar. Men så blev plötsligt det semester. Vart tredje år. Nån knapp vecka. När vi åkte till Maltträsk och badade, åkte Finlandsbåten fram och tillbaka, en snabb biltur till Mo i Rana. Pappa var ofta mer slut efter sin så kallade semester än när han dagligen var i timmerskogen. Om där skulle uppstå en paus, några timmar av uppehåll så blev han rastlös och irriterad. På den tiden fanns inte Mindfulness.

koöga

Jag har ärvt en hel del egenskaper efter min far. Otåligheten, oförmågan att ha tråkigt, irritationen som uppstår när det blir en paus i tillvaron. Måste ofta ha nåt för händerna. Skillnaden är att jag har råd och tid att då och då ligga på soffan och glo på teven i några timmar. Det kunde inte farsan, då rymde nån av korna eller så kom det främmen och skulle ha en kopp kaffe.

För övrigt vill jag inte drabbas av Ekboms syndrom. Det räcker med diagnoser. Men de som drabbas av Ekboms syndrom tror  att denne blivit invaderad av stickande, krypande ohyra; hemska vanföreställningar. Fast att gå och huka sig på en hjortronmyr ett mygg- och knottår påminner om detta syndrom. Då krävs ingen läkarvård, då behöver man beckolja blandat med Djungelolja.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.