Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

Ungdomsmottagningar och tillgänglighet!

 

Alla snackar om landstinget och sjukvården, men ingen gör nåt åt det. Jag tror att CUF med Alexandra Wermelin kommer att ändra på det. Unga har också åsikter om vården. 

Idag har Västerbotten ungdomsmottagningar i våra tre städer, Umeå, Skellefteå och Lycksele. Det räcker inte! Vi har Sveriges sämsta tillgänglighet på Ungdomsmottagningar i länet, De går 9 606 ungdomar per ungdomsmsottagning, coh det är sämst i landet, om vi ska tro TV4s lokala nyheter och RFSU. 

Ungdomsmottagningarna måste vara tillgängliga för alla unga i länet, man ska inte behöva åka 12 mil till den närmsta. Öppettiderna måste vara anpassade till när unga har möjlighet att besöka mottagningen. Bara för att många går på semester under sommaren, betyder inte det att unga människor slutar ligga och behöver preventivmedel, behöver råd eller någon att prata med.

Wermelin och de andra CUFarna som kommer ta plats i landstinget efter valet har ett viktigt uppdrag att göra ungdomsmottagningarna tillgängliga för fler unga människor i hela länet.

/Johan