Kling för protokoll (C)

Tankar från en grön socialliberal!

När är vården privatiserad?

Jag såg precis inslaget SVT gjort inför valet i Nordmalings kommun. Striden kommer som reporten säger stå mellan en mustach och en rödtott. Förra valet skillde det ca 160 röster mellan blocken. Valet blir med säkerligen jämt i Nordmaling. Men jag tror att kommunalrådet Ingemar Sandström (C) kommer att vinsten över Ulla-Maj Andersson och de röda laget.

Men en fråga som dök upp när jag såg inslaget. Ulla-Maj verkar tycka att vården privatiseras så fort det blir en annan utförare än det offentliga oavsett vem som finnanseierar. Medan Ingemar anser att vården drivs av det offentliga så lägne den är offentligt finnansierad.

Min åsikt är ju med Sandström, så länge vården är finnansierad och kollar upp kvaliteten av så är den inte privatiserad. Däremot leder fler utförare till ett ökad utbud, kvaliteten ökar och skräddarsydda individuella lösningar ökar!  Dessutom finns det en chans att kostnaderna går ner? 

När företagande, utveckling och valfrihet så tydligt skiljer de två allternativen så tydligt åt så hade min röst varit enkel i Nordmaling. Min sedel hade varit märkt med Centerpartiet.

/Johan

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.