Nu handlar det om moral och mental styrka…

Inför alla dessa måstematcher som närmar sig på löpande band är det bara en sak som gäller. Konditonsträningen skall vara genonförd och vidmakthållen. Tekniken är så utvecklad som den kan bli i vinter. Femmorna sammansatta. Taktiken är utmejslad. Special teams gnuggade. Det enda som egentligen kan påverkas är moral och mental styrka. Att vilja utan att bli överambitös. Att vara stark i underlägen. Att inte känna sig som en förlorare på förhand mot ett tufft motstånd. Att avgöra i slutfasen av jämna matcher osv.

Vårens innebandy är i mångt och mycket ett mentalt spel. Inte minst för att varje match blir så viktig. Som Thorens tränare själva säger: I morgon möter dom ett lag med hög moral och mental styrka. Intressant att se om Thoren kan stå emot om det stå 5-5 tio minuter kvar.

För City är varje match nu en mental prövning. Man måste skita i vilka som  står på den andra planhalvan. City måste slå några av lagen på övre halvan för att rädda kontraktet. De räcker inte att bara gå in för att slå bottenkonkurrenterna. Det är nämligen mycket troligt att poängen bottenlagen emellan kommer att fördelas rätt lika.

 

Den största mentala prövningen står Dalen inför. Den första är att skapa en ny mental bild av sig själva. Glömma bilden från september som  dom själva och media skapade on Dalens färträfflighet. Dom skulle bara behöva ställa in skorna för att vara i åtminstone semifinal. Den bilden gäller inte längre. Nu behövs en ny som först och främst innebär att man ska klara sig till slutspel. När man sedan är där får en annan mental bild skapas utifrån läget då och motstånd i kvarten och ev semifinal. Det är inte lätt att göra om mentala bilder mitt under säsong. Hoppas dom klarar det, det är nödvändigt för att inte säsongen ska bli en ren katastrof.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.