lite SSS då…

Först och främst vill jag be Dalens tränare och spelare om ursäkt. Det är bara att göra en pudel. Jag påstod för ett antal omgångar sedan att Dalen helt kunde glömma att hamna topp 4. Med en omgång kvar är det fullt möjligt då Täby verkar mer omotiverade än vanligt och att Helsingborg inte har mycket att spela för.

 

Dagens Dalenmatch handlade väl mest om att positionera sig inför slutspelet. Och det gjorde verkligen Dalen.Tror att Falun  fick sig en tankeställare. Matchen var mycket en kamp mellan lagens förstafemmor. När de möttes vann absolut Dalens på poäng. Det mest intressanta i övrigt handlade för mig om hur andrafemmorna ska komponeras. Dalen behöver hitta en stabil checking line som kan spela så nära 0-0 som det går. Tycker att Alm och Alex Bodén är självskrivna. Svahn behövs väl också med sin speed och sin förmåga att hålla boll. Sedan blir det knivigare. En fjärdeback av defensiv rang saknas iom Stenmarks skada. Kim eller Berglund- svårt att veta. Hjort är väl första alternativet som andrecenter även om det inte känns helt bra. Hinner han med?

 

Dalen verkar nu ha hittat en av de där dimensionerna som Hallstensson pratat om. Enligt mig heter den dimensionen Calle Carlbom. Det är svårt att ösa nog med beröm över en sån lirare. Att Wallgren hade form redan innan Calle kom såg man. Men nu har även resten tänt till. Samuelsson ser ut att trivas, Ketil går på som ett lokomotiv och Nilsberth hittar målet igen. Jag tror att det till stor del är en Calleeffekt. Absolut topp 3 bland femmorna i serien för närvarande. Och de kan bara vara på väg upp i form…

 

 

SlutSpelat i Superligan blev det för City. Släppte 4-2 i slutet på andra till 4-4 och ledde med 5-4 i tredje men torskade i sudden. Frågan som alla ställer sig är ju nu hur Citys trupp ser ut nästa säsong. Det rycks naturligtvis i toppspelarna en sån här gång.

 

Allsvenskan blir i alla fall åtskilligt hårdare än denna säsong. Det var nog rätt år för Granlo att gå upp. Nästa säsong heter motståndarna Siruis, City, Thoren, Sandåkern, KAIS Mora. Dessutom skulle det inte förvåna om ett eller två av Stockholmslagen får för sig att satsa mot Superligen typ Järfälla, Balrog eller Handen/Hammarby. Kan bli ett getingbo utan dess like…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.