Så gick det i seriepremiären!

Jag hade ju lovat att återkomma med referat av de första seriematcherna innan jag åkte utomlands. Här kommer dom.

 

Dalen rann ifrån

Umeå City- Dalen 3-8 (1-2,1-2,1-4)

Pigg inledning från båda lagen. Gick för det mesta på två femmor. Stort spelövertag från ett mycket bestämt Dalen men City försvarade sig bra. 1-0 till Dalen efter 6-7 minuter. City lyckas kvittera på en snygg kontring i mitten på perioden. Dalen tar ledningen med 2-1 i powerplay mot slutet..

I början av andra kvitterar City på en frislagsvariant (jo, dom har sådana). Det utjämnar spelet ett tag innan Dalen åter tar ledningen med 3-2. Tro det ellet ej så får Dalen spela powerplay även i slutet på andra och säter 4-2 rätt enkelt på sin vanliga variant  Bodén- Hjort.

Tredje perioden inleds med ett starkt försök av City att komma närmare i målprotokollet. Det lyckas också efter några minuter. 4-3 matchen lever och spänningen stiger. Här visar storebror ändä vem som bestämmer i Umeå när första line gör två snabba mål till ledning 6-4. Ännu ett powerplay ger 7-4 och matchen dör. Ett sista mål rullas i i tom bur. City har verkligen försökt men ett taggat Dalen med två starka linor vinner rättvist.

(lite stora sifror kan tyckas men jag tror på ett grymt taggat Dalen och ett City som kanske inte får samma utdelning som senast)

 

Thoren vann rysare

6-4 (1-1, 2-2, 3-1)

Redan innan matchen börjat dominerade Granlo arenan. Två busslaster med tillresta och högljudda supporters närmast förbluffar hemmapubliken som står utan svar.

Matchen börjar i tempo furioso där Granlo trycker på med allt dom har. Thoren försöker förtvivlat försvara sig och lyckas också hålla motståndarna utanför sig. På ett kanomskott utifrån tar ändå Granlo ledningen i mitten av perioden. Efter det går tempot ner en aning och Thoren lyckkas kvittera innan periodslutet, 1-1.

Andra börjar som den första.Thoren är nu mer med på noterna och kontrollerar  de häftiga Granloattackerna på ett bra sätt. På kontring tar Thoren också ledningen  och utökar också ledningen till 3–1 i mitten på perioden. Granlo ger sig inte och innan periodpausen kvitterar dom till 3-3. Nästa olidligt spännande och fortsatt dominans av Ganlos supportrar.

Tredje perioden får en dramatisk inledning. Efter 2 min tilldelas Thoren ett straffslag som förvaltas på ett utmärkt sätt av en rutinerad rightare med kort klubba.4-3. Hemmapubliken börjar ta över från Granloklacken. Matchen står och väger men med 5 min kvar ökar Thoren till 5-3 efter ett rykande backskott, en blixt från klarblå himmel. Med hjälp av ett närmast formidabelt klackstöd reducerar dock Granlo till 5-4 när det återstår knappa 2 min. Det leder förstås till spel sex mot fem med öppen bur den sista minuten. Som så många gånger föut så kommer utkastet från målvakten som friställer mannen med den korta klubban på vänsterkanten. 6-4 i tom bur och matchen är vunnen. Tyvärr avslutas det hela med att en hel del utvisningsminuter utdelas efter slutsignalen. Trist slut på en kanonmatch.

(kan tyckas ett referat med mycket önsketänkande att Thoren med sina inte ännu samspelta formationer ska kunna stå emot ett rutinerat och samtrimmat Granlo men som många av er vet så har jag speciella relationer till Thoren och tippar väl därför mest med hjärtat)

Jag tor att det kunde vara idé för spelsugna att kolla oddsen på spelsiterna. Mina tips ger nog hygglga odds, främst då målsiffrorna förstås. Vi ses

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.