Demokrati!


Erik-Abel Ejderud och Erold Westman går i dagens Västerbottensnytt ut och säger att de är kommunens maktelit som förstår sig på flygplatsfrågan i Gunnarn bättre en Storumans befolkning. Det är beklämmande att dessa herrar vägrar lyssna på sina väljare, det är ju ändå befolkningen som gett dem de mandat de sitter på.

http://svt.se/2.33919/1.2145535/kommunlistan_slass_for_flyget_oavsett_folkviljan

Med detta visar Kommunlistan att en röst på dem är en röst på flyget i Gunnarn oavsett vad det kommer att kosta, i form av minskad lärare täthet och försämrad äldreomsorg m.m.

 

Erik-Abel påpekar att vi inte har hela bilden klar för oss, vilket kan vara sant eftersom offentlighet inte har kännetecknat affärerna kring flyget. Om E-A hade lagt alla papper på bordet skulle det inte finnas utrymme för spekulationer och rycktes spridning.

 

Det är viktigt att kryssa!

 

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Rickard

    Mycket sant! Går inte att ha hela bilden framför sig då dom inte lägger alla korten på bordet! Men det var ju för att det skulle skada företaget eller hur dom nu sa? Så ska man rösta på något ej konkret och mycket ostrukturerat och med mycket spänning så röstar man på kommunlistan, vill man ha en kommun med nån slags ekonomi och kvalité så röstar man på något annat parti än Erolds och EAE:s parti 😉

  2. Erold

    Lustigt att du inte angriper sossarna eller V,du som är moderat??Att du bemödar dig att slå på ett 2%igt parti !!!,eller har du nån sorts flygnoja?
    Vad är du rädd för?

  3. Lars Levinson (M)

    Svar till Ronny (2010-09-14 17:17)
    Det är något som får stå för Olle. Jag är för flyg på Gunnarn men INTE med kommunala medel. Jag är inte beredd att offra undersköterskor och lärare för att kommunen ska stötta ännu ett flygprojekt. Som jag skrev tidigare det är viktigt att kryssa!

  4. Lars Levinson (M)

    Svar till Erold (2010-09-14 17:52)
    Tyvärr så är det tydligt att andra står för flygnojan. Det jag är rädd för Erold är att allt för många verkar glömma bort vems pengar man hanterar. Många verkar dessutom totalt fartblinda när man pratar om miljoner hit och miljoner dit. Det är ofantligt mycket pengar det rör sig om. Man tycks också glömma vad som är kärnverksamheter. Som det behövs tillföras resurser till så att en bra kvalitet kan upprätthållas inom tex skola och äldreomsorg. Det här är några saker som skrämmer mig.

  5. Erold

    Vad kan vi som har så liten makt skada kommunens ekonomi?
    Eller är det minoriteterna som skall styra kommunen?
    Det är pga detta som jag undrar vad du är rädd för?

  6. Håkan Rombe

    I går morse var det ett kostligt inslag i V-bottennytt i TV. E-A Ejderud (kd) tillfrågades om han trodde sig ha kommuninvånarna med sig i mångmiljonrullningen till flygpassagerare i Gunnarn. Jovisst ansåg han sig ha en stor majoritet av kommuninvånarna med sig. Sedan visade TV resultatet av en opinionsundersökning i Storuman som visade att en stor majoritet tyckte att det var mycket dåligt eller ganska dåligt. Endast 10 % tyckte att det var mycket bra (=befolkningen i Barsele-Gunnarn-Åskilje + flygfantasterna bland politikerna???) Platt fall pladask!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.