7 mila på rätt spår

Var tillsammans med min fru och följde 7-mila. Vädrets makter samarbetade med både arrangörer och tävlande och gjorde detta till en publikfest i ett soligt och vårlikt Robertsfors. Pratade med en kvinna från Dalarna som berättade att de kommit upp med en hel busslast skidåkare och att många nu börjat få upp ögonen för vårt skidlopp häruppe. Hon var väldigt nöjd med arrangemanget och tyckte att det har en potential att utvecklas till att bli betydligt större. Hon tyckte även att de ansvariga runt tävlingen jobbar seriöst och förtroendeingivande och hon lovade att i fortsättningen marknadsföra 7-mila i olika sammanhang. Fick även tillfälle att byta några ord med Rolf Hammar, generalsekreterare för Vasaloppet, som även han uttryckte att det var ett fantastiskt fint arrangemang och att denna tävling måste marknadsföras ännu mera. Kopplingen till Assar Rönnlund och att 7-mila är en tävling där man kan välja var man vill starta och hur långt man vill åka är unikt. Han önskade oss lycka till och lovade att återkomma och tyckte att det var roligt att se den sammanhållning och de "go" som nu verkar finnas i gänget bakom tävlingen.

 

Stannade även till vid OK för att handla och frågade om man där märkt av tävlingen. Fick svaret att det varit väldigt stor skillnad och att man sålt korv som aldrig förr. Helt klart har tävlingen en stor betydelse och det är bra att man engagerat handlarna i detta med öppethållande och rabatterbjudanden.

 

Tillsammans och i samverkan med de andra kommunerna kan vi utveckla 7-mila ytterligare till en tävling som kan bli en årligt återkommande höjdpunkt i norra Sverige.
Ett stort tack till alla bakom årets tävling, ingen nämnd och ingen glömd.

3 kommentarer

  1. Britt-Marie Fherm

    Kul att du kollade in 7-mila. Varför brydde du dig inte om SM i Is-racing i Sikeå Hamn förra helgen,det var förare från Värmland upp till Kalix? Har väl lika stort marknadsvärde.

  2. Lars Bäckström

    Tyvärr hade jag inte möjlighet. Var på ett politiskt möte i Skellefteå förra helgen. Jag hoppas verkligen att tillfället återkommer, och naturligtvis är även detta positivt för kommunen att vi kan anordna en SM tävling.

  3. Ingemar

    Hej Lars, och välkommen på bloggen. Ser fram emot att följa din ”vardag” bloggledes också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.