En tredje skattesänkning för landets pensionärer

I går presenterade regeringen en tredje skattesänkning för Sveriges pensionärer. De pensionärer som har lägst inkomst kommer att få sänkt skatt med 1 200-1 400 kronor nästa år.Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna innebär detta för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en sammanlagd skattesänkning på ca 4 500-5 400 kronor per år, beroende på kommunskatten.

För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär den samlade skattelättnaden ca 4 900-5 800 kronor per år beroende på kommunalskatten.

Reformen innebär en skattesänkning om totalt 5 miljarder kronor som kommer alla pensionärer till del.

Hur ofta sänktes skatten för pensionärerna under de tidigare (s)regeringarna? Aldrig tror jag. Kritiken från vänsteroppositionen lär fortsätta, inte för att de ytterligare vill sänka skatten för pensionärerna utan för att de vill höja skatten för låg och medelinkomsttagare.

3 kommentarer

  1. johansson

    Varför anser du att en pensionär skall betala ca: 700 kronor mera i skatt per månad än vad en som arbetar gör detta är djupt orättvist och aliansens idiotiska påhitt, man överför pengar ifrån pensionärerna till de som har det bäst ställt, Sverige är det enda land i hela världen där skatten på pension är högre än för arbete du och dina gelikar borde skämmas

  2. Sven-Olov Edvinsson

    Johansson tillhör de som inte fattat galoppen med att det ska löna sig att jobba. Men de röd-gröna kommer att lösa ”problemet” genom att höja skatten för alla som jobbar i skolan, sjukvården, skogen, som vaktmästare!

  3. Lars Bäckström

    En av anledningarna att Sverige klarat att hantera den ekonomiska krisen bäst i Europa är att man sett till att
    behålla och öka köpkraften hos vanliga människor genom jobbskatteavdrag. Vänsterns sätt att hantera krisen genom höjda skatter hade varit förödande för landet. Den jobbpolitik som nuvarande regeringen står för har varit lyckosam och leder nu till att pensionärer får ytterligare sänkta skatter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.