Kommunens gåva till Robertsfors IK

För en oinvigd kan det synas som att kommunen är dålig på att göra affärer. Det senaste som tydligen väcker uppmärksamhet är det formella överlämnandet av konstgräsplanen till i detta fallet Robertsfors IK. Ett överlämnande som egentligen borde ha gjorts i samband med att planen färdigställdes 2007 eftersom det ingick i de överenskommelser som gjordes att kommunen inte skulle vara ägare av planen. Övriga fotbollsföreningar i kommunen var också införstådda i detta och att man tillsammans skulle samverka om fördelning av träningstider.

Det är en ledstjärna som funnits under lång tid i kommunen att föreningslivet ska äga anläggningarna och sköta dessa och att kommunen utdelar anläggningsbidrag och driftsbidrag. Den uppfattning som varit rådande är att vi tror att kommunens invånare får ut mest av detta. Skulle kommunen äga och driva anläggningarna med egen personal skulle kostnaderna för skattebetalarna bli betydligt högre.

Vi har i kommunen ett aktivt och omfattande föreningsliv med en mängd eldsjälar som arbetar ideellt och som gör ett enormt arbete för att våra invånare ska ha tillgång till ett aktivt fritids- och kulturutbud. Vi tror faktiskt att detta är något som redan nu är viktigt och i framtiden kommer att ha en ännu större betydelse för att Robertsfors fortsättningsvis ska vara en attraktiv kommun.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.