Lokalproducerat för miljön och jobbens skull…..

Maten är viktig för oss, inte endast för ett den ger oss vår dagliga näring, utan också för att vi genom att välja vilken mat vi äter kan påverka olika saker som att bidra till en förbättring av miljön runt omkring oss. Även en kommun kan vara en aktiv konsument och genom de val man väljer att göra i sin upphandling kan man på olika sätt bidra till ett mer hållbart samhälle.

LRF är nu väldigt aktiva och vill förmå kommuner och landsting att se över sina upphandlingar för att öka inköpen av lokala livsmedel. Merparten av livsmedlen upphandlas i stora gemensamma upphandlingar och ofta är det livsmedel som är producerat i andra länder som inhandlas genom att priset är något lägre. Däremot beaktas inte att dessa livsmedel kan vara producerat på sätt som är otillåtet i Sverige beträffande miljö och djuromsorg.

Det känns därför bra att berätta att vi varit steget  före och  för en månad sedan inlämnat en motion för att undersöka möjligheten att öka både andelen ekologiska livsmedel men även att upphandla mer lokalproducerat i Robertsfors kommun.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.