Folkomröstning

Det har inte varit någon hemlighet att den röd-gröna vänsteralliansen har helt olika uppfattningar i en mängd viktiga frågor. Nu börjar det klarna på vilket sätt de tänker lösa detta, nämligen genom folkomröstningar. På så sätt tänker man tydligen avgöra infrastruktursatsningar som Förbifart Stockholm. Tydligen har Mona även denna gång fått vika sig efter att MP tryckt på. Ska viktiga framtidsfrågor avgöras på så sätt om de vinner höstens val? Hur blir det med förbifart Umeå och andra satsningar på vägnätet ska även det avgöras på så sätt???

6 kommentarer

  1. Ja inte har jag nåt förtroende för borgarna iaf!

    Ja men de rödgröna kan då iaf ta ett beslut! Hur länge har borgarna jävlats med västerbotten när det gäller botniabanan? Det finns pengar men de blir då fan aldrig nåt beslut! Som Gunnar Parment skriver i sitt inlägg på sin blogg idag, 2 mil väg i stockholm för samma pris om 27 mil järnväg!
    Jag kommer då rösta rött i september det är nåt som är säkert!

    Du säger att du är orolig över hur S och MP kommer kunna samsas, men ni då? Ni har nu under 4 år vänt kappan(politiken) efter vinden(moderaterna), vad bidrar ni med? Kanske ska lägga ner verksamheten och skicka medlemslistorna till Reinfeldt!

  2. Fick inget svar!

    Jag fick svar på en del, men vad säger du om det här?

    ”Du säger att du är orolig över hur S och MP kommer kunna samsas, men ni då? Ni har nu under 4 år vänt kappan(politiken) efter vinden(moderaterna), vad bidrar ni med? Kanske ska lägga ner verksamheten och skicka medlemslistorna till Reinfeldt!”

  3. Hur tänker ni göra?

    Jag vill gärna ha ett konkret svar från en centerpartist! Under fyra år har moderaternas politik fått råda, ni kallar er centerpartiet, folkpartiet kallar sig folkpartiet, kristdemokraterna kallar sig för kristdemokraterna. Men personligen så har jag enbart sett Alliansen, som enbart driver moderaternas politik, vad har centern bidragit med? Man kan ju tycka att det borde hända mer när det gäller botnia-banan, ni är ju det gamla bondepartiet, ni borde ju driva frågor som gynnar landsbygden, eran partiledare är från Robertsfors vilket jag gärna väljer att kalla för landsbygden.

  4. Hur tänker ni göra?

    Hur kommer det sig att det så kallade centerpartiet inte driver mer frågor som gynnar bl a Robertsfors? Robertsfors gynnas inte av skattesänkningar, Robertsfors gynnas inte av försämrad sjukvård, Robertsfors gynnas inte utav en försämrad äldreomsorg? Nästan 30% av Robertsfors befolkning är över 65, tjänar dom på skattesänkningar för löntagare?

  5. Lars Bäckström

    Centerpartiet driver frågor som är fördelaktiga för vår kommun. Ex. att ohälsotalet i hela landet har blivit bättre samt sänkta arbetsgivaravgifter har inneburit sänkta kostnader för kommunen med runt 5 milj. kr. Min och centerpartiets uppfattning är att vi inte kan beskatta sveriges invånare högre än övriga eu-länder. Vi behöver en politik som främjar företagsamhet och att människor ska våga göra investeringar. Det som nu sker när vänsteralliansen ska straffa ut nödvändiga godstransporter på väg och införa konsumtionsskatt för förmögna låter som steg i helt fel riktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.