Cafémöte i Åkullsjön

I måndagskväll hade vi en trevlig träff i Åkullsjön. Det var roligt att få träffa positiva människor och nöjda inflyttare som verkligen trivs med det mesta där de nu slagit bo. Att skolan har stor betydelse för byns utveckling vet vi i Centerpartiet sedan tidigare och med det elevantal som uppvisas så är vår uppfattning att skolans varande inte ska ifrågasättas.

Beträffande barnomsorgen finns det däremot mer att önska enligt byborna och vår ambition är att barnomsorg om möjligt ska finnas ordnad i föräldrars närhet även under loven. Det är inte alltid att det går att lösa lokal/personalmässigt men här finns det nu dessutom möjligheter för enskilda initiativ med barnomsorgspeng. De som har upptäckt detta ser nu möjligheter att på ett bättre sätt klara vardagspusslandet.  

Kommunens lägenheter i Åkullsjön såldes för ett antal år sedan till en näringsidkare boende i byn. Det är glädjande att konstatera att dessa lägenheter nu för det mesta helt och hållet är uthyrda till nöjda hyresgäster. Nu kommer resterande delar av kommunens lägenhetsbestånd att bjudas ut till försäljning. Sedan får vi se vilket intresse som finns och vi är öppna för att diskutera att sälja både hela beståndet eller delar av det, allt under förutsättning naturligtvis att vi får det pris vi vill ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.