Inte gå med Vinst

Jag ser att Ohly vill inte att friskolor ska få drivas i vinstsyfte. Det kan förefalla som en klok tanke att privata företag inte ska få tjäna pengar på offentlig sektor. Men problemet är att ingen vill driva företag om man inte får gå med vinst och offentlig sektor upphandlar i dag varor och tjänster från privata företag årligen för ca 400 miljarder kronor. Till och med Cuba har nu insett att deras lösning för att klara ekonomin i landet är att öppna upp för att privata företag startar och då vill Ohly gå i motsatt riktning, vad månne det bli…

Folkpartiets Jan Björklund kommer med ett förslag att föräldrar till stökiga barn ska tvingas sitta med under lektionerna vilket förefaller vara ett mindre genomtänkt förslag. Jag tycker att det är viktigt att betona att föräldrarna har ansvar för sina barn men jag tror inte att detta löses med tvinga föräldrarna till klassrummet. 

3 kommentarer

  1. Andreas

    Ytterst larvigt att gång på gång dra upp cuba när ni pratar om Ohly och vänstern.

    Det är tur att Centern har presenterat så bra saker här på slutet.

  2. Jadu Lars

    Ni är lite lika varandra ni, du o Lars, fast tvärtom. Han vill inte att företag ska gå i vinst och du ger pengar till företag. Hur mycket kommer Luftabadet tex att kosta skattebetalarna. Förr om åren så fick ni ju i allafall in en o annan krona från badet. Nu tar ni hela driftkostanden men inga intäkter. Smart ekonomi Lars. Vem av er var det som tänkte till???

  3. Lars Bäckström

    Jag och Lars Ohly har helt skilda uppfattningar om på vilka grunder ett samhälle ska byggas på. Han är i grunden fortfarande kommunist och den ideologin har inte fört något gott med sig för eftervärlden.

    Beträffande Luftabadet så har ägaren av Luftacamping under
    sommaren drivit badet. Han har anställt och avlönat de ungdomar som har arbetat kring Luftabadet. Han har samtidigt tagit intäkterna för badet. Detta har för kommunen varit en bra affär eftersom kostnaderna för de anställda har varit högre än intäkterna. Det är bara att hoppas att samarbetet kan fortsätta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.