Norrbotniabanan ingen Valfråga

Jag var i dag till Piteå för det årliga huvudmannaskapsmötet för Norrbotniabanegruppen. Naturligtvis har vi alla som sitter i Norrbotniabanans styrgrupp närt förhoppningar om att det till dags datum skulle vara helt klart med byggstart för Norrbotniabanan med finansiering av hela banan.

Alliansregeringen har här uppe i Norr-och Västerbotten fått klä skott för att de efterlyst en medfinansiering från näringslivet för att bygget ska komma igång. Socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan har vid åtskilliga tillfällen sagt att om det blir regeringsskifte så sätts spaden i backen direkt. Han sade senast i går i Umeå att allt för mycket pengar satsas av regeringen på infrastruktur i storstockholm. Undrar om han säger samma sak när han står på Drottninggatan i Stockholm och pratar?

Undrar om han pratar med Mona,  eftersom i dag i Piteå när Mona Sahlin fick frågor om Norrbotniabanan så sa hon att förutsättningen för att banan ska byggas är att den medfinansieras av näringslivet. Helt plötsligt säger hon detsamma som Alliansregeringen hela tiden har sagt. Det är bara att beklaga att Vänsteroppositionen i norra Sverige har försökt att göra Norrbotniabanan till en valfråga här uppe. Jag är övertygad om att om vi alla arbetat tillsammans och varit konstruktiva så hade vi nu varit närmare en lösning. Med det besked som Mona nu gett så är det nu klart att det för oss handlar om att få näringslivet med "på tåget" på något sätt och inte att söka syndabockar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.