Eldsjälar och engagemang ska stödjas

I tisdags hade vi tillsammans med representanter från Umeå och Vindeln en träff om 7-mila och den tävlingens möjligheter att växa och i framtiden bli ett stort och viktigt event för oss alla. Det var arrangörerna bakom 7-mila som inbjudit till träffen och vi fick bl. a. lyssna till Rolf Hammar som tidigare varit generalsekreterare för Vasaloppet. Det var väldigt inspirerande att få vidga vyerna och jag tror att vi alla kände att vi har ett embryo som med rätt omvårdnad kan bli något väldigt stort och ge avkastning i olika former för många i kommunerna.

Vi tre kommuner har ett gemensamt ansvar att på olika sätt utöka samarbetet för att stödja det stora engagemang som nu finns hos arrangörerna bakom 7-mila. Bland annat är nu tanken att försöka attrahera fler kvinnor genom att införa ”Tjejmila” en tävlingsdistans på 40 km.

Som kommunpolitiker tycker jag att det är viktigt att stödja engagerade människor som arbetar för att utveckla kommunen och jag gläds varje gång jag cyklar förbi Rickleån och tittar ut över det grönområde som samhällsrådet i Robertsfors har gjort så fint. Vi har gett ett ekonomiskt bidrag och sedan har massor med ideella krafter verkat. På Liknande sätt har det varit i andra delar av kommunen och det är bl . a. tack vare dessa krafter som Vi har möjligheter att uppvisa en livskraftig kommun och erbjuda en mängd olika aktiviteter för både unga och äldre.

En kommentar

  1. Rolf Hammar/Inger Rommedahl

    Stort grattis att ni i de tre 7-mila kommunerna har så engagerade människor. Både Inger och jag kände ett stort engagemang från er alla som deltog på träffen i Robertsfors. Hoppas flera förstår och ser möjligheten till att utveckla vinterarrangemanget 7-mila!
    Hälsninar och tack från Rolf Hammar och Inger Rommedahl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.