En glimt från dagens sammanträde

Dagens sammanträde i kommunstyrelsen avlöpte i samförstånd. Vi fick information från jämförelsenätverket beträffande maten till skolor, förskolor och äldreomsorg. Det är alltid intressant att se hur vi står oss i jämförelser med de andra kommunerna i nätverket. Överlag så visade detta att vi står oss bra och när det gäller vår kostorganisation så sticker vi verkligen ut med väldigt låg sjukfrånvaro. Även när det gäller sjukfrånvaro för samtliga anställda i kommunen så uppvisar vi låga siffror. Från vår sida så efterlyste vi en höjd ambition att öka andelen närproducerade livsmedel vilket vi tidigare motionerat om.

Vi fick sedan en redovisning av den Medborgarundersökning som genomfördes våren 2010. I jämförelse med undersökningen som gjordes för två år sedan så är våra medborgare lite mer positiva men det finns också områden där man är mer negativ. För egen del är jag besviken att vårt miljöarbete får så lågt gehör och det känns som att vi varit dåliga på att berätta om de insatser som gjorts för att minska oljeberoendet, sänka energiförbrukningen och främja ett ekologiskt byggande och boende. Vidare är betyget beträffande gator/vägar och tillgång till gång/cykelbanor lågt medan däremot renhållning och vatten ger oss höga betyg. Undersökningen visar också att kommunens invånare känner sig trygga i vår kommun.

Det är mängder med enkäter som från olika håll och kanter skickas ut till privatpersoner och företag och jag har förståelse för de som tycker att det både tar mycket tid och att frågorna liknar varandra. För oss som är beslutsfattare så är dessa enkäter dock viktiga eftersom de ger oss signaler om vilka prioriteringar som är angelägna och på vilket sätt vi ska kunna bli en ännu bättre kommun.

Vi beslutade också i samförstånd att tillstyrka ett medborgarförslag om att under hösten införa ett försök med ringbil från Sävar till Bygdeå-Robertsfors- Ånäset. Detta för att göra det möjligt med sena hemtransporter som anknyter till nattbussen som ankommer till Sävar 01.57 . Försöket avser natt mot Lördag och Söndag och ringbil ska beställas senast 3 timmar före reseavgång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.