Vänsterpartiernas Valmanifest

Efter många om och men presenterade vänsterpartierna sitt valmanifest i dag. Avskaffat RUT-avdrag som gjort svarta jobb vita. Stopp för vårdalternativ, höjd skatt för 4,4 miljoner löntagare och höjda bensinskatter är några av förslagen.  

De regelförenklingar som inletts av den nuvarande regeringen får ett abrupt slut. Alla företag ska tvingas göra lönekartläggningar varje år och upprätta handlingsplaner. Även om man bara har en anställd skall detta göras. På sikt vill man tvinga alla arbetsgivare att det endast är heltidsanställningar som gäller. För många företag är det en omöjlighet att endast erbjuda heltidsjobb.
 
Man väljer att behålla det ”mansdominerande” ROT-avdraget och avskaffar RUT-avdraget. Märkligt att det är skillnad på att byta fönster och att putsa samma fönster.
 
Man jämställer kvalité med personaltäthet i valmanifestet. Vi har i Robertsfors kommun färre inskrivna barn per årsarbetare i förskolan nu jämfört med när socialdemokraterna styrde kommunen och vi har i grundskolan 9,4 lärare / 100 elever.
Vi har ingen strävan att minska lärartätheten till de 9 lärare/ 100 elever som man eftersträvar från vänsterpartierna. Däremot  har vi en ambition att ytterligare höja personaltätheten i förskolan.

4 kommentarer

  1. Vänsterpartist

    Antingen så läser du väldigt dåligt eller så gillar du bara att sprida dyngsnack och osanningar.

    Men jag förstår att du är lite besviken över hur starkt motstånd vi bjuder upp till.

  2. Laila

    Bravo Lasse, det är en mycket stor skillnasd på alliansregeringens och vänsterkartellens vallöften och det är att alliansregeringen infriar sina löften och det brukar inte sosseregeringar göra. Och grymma öde om vänsterpartiets åsikter skulle börja genomföras.
    Jag kommer därför att rösta på alliansregeringens gröna parti, nämligen centerpartiet.

  3. Vänsterpartierna gillar inte kritik

    Det är intressant att notera att vänsterpartist inte har ett enda argument mot Lars sakliga inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.