Cafémöte och valstuga

På olika ställen försöker vi att möta våra väljare. Vi hade ett trevligt cafemöte i Åkullsjön i torsdagskväll och berättade om vad vi åstadkommit och vad vi vill prioritera de kommande åren. Vi träffade unga familjer som valt att flytta till den vackra byn och de påtalade att skolan och barnomsorgen är viktig. Vi har alltid sagt att kommunens ambition ska vara att det ska finnas barnomsorg i alla våra större byar dit Åkullsjön, Överklinten, Flarken, Djäkneboda och Sikeå räknas. Med oro har jag noterat det som sagts från företrädare för andra partier då man flera gånger föreslagit att lägga ned förskoleavdelningar i byarna. Detta står inte uttalat i deras partiprogram men benämns ”omstruktureringar”.

Skolan i Åkullsjön har närmare 50 barn och jag har alltid stått upp för den skolan och vårt tidigare beslut gäller att det är först när elevantalet är nere i 25 elever (årskurs 0 – 6) som skolan överhuvudtaget ska ifrågasättas. Det är tragiskt att andra partier i kommunen inte har respekterat detta beslut.

Vi delade också ut Centerpartiets Guldklöver till Britt-Marie Sundh för hennes engagemang i byn och arbete att utveckla ett mindre företag, som har stor betydelse i byar och samhällen. De naturliga mötesplatserna har försvunnit på många håll och därför är alla krafter viktiga som verkar för ökad service och gemenskap. Vi berättade också om vår syn på företagade som skiljer sig från andra partier. Det som gjort mig mest brydd är att de andra partierna inte nämner att företagande är viktigt i kommunen.

Jag missade således TV- utfrågningen av miljöpartiets Maria Wetterstrand. Men alla jag mötte i valstugorna i går sa att det var som vanligt att hon pratade mycket men att hon inte svarade på frågorna. Bensinpris och bränseskatter ska chockhöjas och inbringa åtskilliga miljarder, men här uppe i norra Sverige ska ingen drabbas och i andra delar av Sverige ska ingen drabbas?? Dessutom måste hon flyga väldigt mycket eftersom hon och hennes man har valt att bo i olika länder. Ännu en miljöpartist som inte lever som hon lär.

I valstugan i Ånäset var det en som sa ” Jag litar mer på en skallerorm än på Maria Wetterstrand”

Möt upp i valtugorna i dag!!

En kommentar

  1. Johnny Jansson

    Centern ska ha en stor eloge då man (Läs Lars Bäckström) har förstått det viktiga med en utbyggd service även i ”glesbygden”. Som nyinflyttad skattebetalare med eget företag så stöttar jag upprätthållandet av såväl förskolar som skolor i byarna som nödvändigt. Speciellt om vi ska få behålla dom som valt att stanna kvar men framförallt för att fler ska ”våga” flytta från storstan till landsorten. Hjälp oss hjälpa varandra för en levande landsbygd med gott företagsklimat. RÖSTA PÅ CENTERN OCH ALLIANSEN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.