Kommunalt Veto och osanningar

Svenska Naturskyddsföreningens trovärdighet fortsätter att vara låg.

Nu försöker man ge sken att Centerpartiet håller på att öppna upp för att tillåta uranbrytning i Sverige. Detta är naturligtvis fel eftersom Centerpartiet kraftfullt slår vakt om det lokala vetot och Centerpartiet är en garant för att uranbrytning inte kommer till stånd i vår kommun.
Det är tråkigt att i valtider så blir vissa väldigt vårdslösa med sanningen.  Socialdemokraterna påstår helt felaktigt att underhållet av järnvägarna är lägre nu än tidigare. Alliansregeringen har ökat anslaget från 38 till 64 miljarder jämfört med S förslag för sin planperiod.
Lars Weinehall har på ett tydligt sätt redovisat i sin blogg att sedan regeringen tillträdde 2006 låg nivån på drift- och underhåll på bansidan på 3,8 miljarder kronor. Den preliminära nivån för 2011 är 5,1 miljarder, alltså 34 procent högre. I Weinehalls blogg kan man också läsa att;
”Till detta ska också läggas intäkter från banavgifter som uppgår till ca 500-600 miljoner kronor. Dessa ska användas till nytt signalsystem, förstärkt kraftförsörjning och elektrifiering av spår till hamnar och blir alltså en del som påverkar driften och underhållet av järnväg."

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.