Roligast vinner

Alliansen gav ett stabilt intryck under gårdagkvällens utfrågning i TV4. Programmet i sig var virrigt med mindre bra utfrågare och en Peter Jidhe som hade svårt att hitta rätt i sin roll

Det hölls en bra och givande diskussion kring sjukförsäkringssystemet där det tydligt fastslogs att det var betydligt sämre och framförallt ohållbart med socialdemokraternas politik som förtidspensionerade 145 personer dagligen till ett permanent utanförskap. Partiledarna försäkrade även att de brister i sjukförsäkringssystemet som framkommit även ska kunna förändras till det bättre, och att det inte ligger någon prestige i detta. Men det är trots allt viktigt och rätt att sjukförsäkringen är till för de som är sjuka.

Maud Olofsson såg ut att trivas och hade en bra kväll i TV4-studion. Ett av hennes starkaste framträdande där hon bland annat tog tydlig ställning för jämställdhetsfrågor. Märkligt nog sas det lite om RUT-avdraget som egentligen är den största jämställdhetsfrågan i valrörelsen, där synen på jämställdhet mellan regeringsblocken blir som allra tydligast genom de rödgrönas nedvärdering av de typsikt kvinnodominerade yrkena samtidigt som de hyllar de mer manliga yrkena som gynnas genom ROT-avdraget.

Kvällsöppet hade en paneldiskussion om partiledarnas utfrågning direkt efter att utfrågningen avslutats och det är roligt att konstatera att Maud även imponerat på dessa, förutom Anna Sjödin den tidigare SSU-ordföranden, som bara utstrålade bitterhet och avund. Att TV4 överhuvudtaget väljer att ta med henne är märkligt då hon inte hade något som helst att tillföra programmet. Detta märktes inte minst av att de bägge andra gästerna i studion fick korrigera henne ett flertal gånger.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.