Utfrågning av vänsterpartierna

Följer partiledarutfrågningen och här ser man en trio som vill backa in i framtiden och totalt misslyckats med hemläxan att forma en gemensam bild av vilken framtid de vill vara med och utveckla.

Vänsterpartierna uttrycker att det varit ineffektivt att sänka skatterna för de som har jobb. Mona Sahlin menade även att man inte direkt kan ta bort jobbskatteavdraget, och därmed kan man ana att detta kommer i efterhand och att även låg och medelinkomsttagare kommer att få betala högre skatt i framtiden.

Beträffande förmögenhetsskatten så ska detta endast drabba de som har tjänat miljarder???. Det är dock mycket som ska utredas men de är eniga om att förmögenhetsskatten ska inbringa 4 miljarder kronor. Tidigare hade de allra rikaste som HM:s Stefan Persson undantag från förmögenhetsskatten och där svävade man på målet huruvida de skulle undantas igen.

Fastighetsskatten som skall införas innehåller en begränsningsregel som innebär att ingen ska behöva betala mer än 4 % av sin inkomst till fastighetsskatt. Har man en sammanlagd inkomst i familjen på 600 000 kronor så innebär det vad jag förstår en extra skatt på 2000 kronor i månaden men få ska omfattas av detta??

Nu är det uppehåll för nyheter. Jag bävar för fortsättningen men kan föreställa mig att den kommer att innehålla mera av skatter och avgifter och bidrag. Dessutom verkar vänstertrion väldigt ansträngda och inte ser det ut som att de har roligt. De är överens om att de är oense och att det är mycket som kommer att behöva utredas.

Måtte vi slippa se dessa i regeringen.

6 kommentarer

  1. Måd

    Ja du Lars nog ser vi med olika färgade glasögon på dom olika partierna och deras presentationer.

    Men nog verkar dom ha roligt. Och framför allt så visar dom en vilja att vilja utveckla Sverige.Och att dom har olika syn på saker o ting är väl inga problem. Ditt parti o alliansen har väl inte alltid varit enade i varje fråga men fogat sig för Fredriks o Ms förslag. För om det inte är så då har C o Fp tappat bort den lilla människan på vägen. Men det kanske är er IDEOLOGIska utveckling???

  2. Anomym

    Jag vill bara säga att jag tycker att du förvränger vad den röd-gröna alliansen budskap. Vi är inte så många som tjänar 600 000 / år. Om jag gjorde det skulle jag kunna betala 2000 kr mer i skatt/ månad. Det känns inte värdigt det du skriver. Jag kommer aldrig att få någon sjukvård med ditt parti vid makten för jag har inte pengarna. Jag avslutar som dig måtte vi slippa centern i regeringen.

  3. Nils

    Håller med dig om dom rödgröna kommer till makten så stannar tillväxten till och då finns inget att fördela till dom svag Nej låt oss inte gå tillbaka till gamla tider så välj Alliansen sen 19 sep.

  4. Stolt Robertsforsbo

    Håller helt med dig, Oppositionen verkar vilja gå tillbaka till 1800-talet och har tappat tron på den lilla människan. Det ska löna sig att arbeta! Du får min röst på söndag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.