Skattehöjningar att vänta??

Den gångna mandatperioden har vi fört en politik för att hålla samman kommunen. Det är viktigt att vissa servicefunktioner finns tillgängligt även i byar och samhällen. Vi har även verkat för att öka människors valmöjligheter både beträffande service och omsorger om barn och äldre samt verkat för att få fler tjänsteföretag att etablera sig i vår kommun. Arbetet för ökad inflyttning har också gett resultat eftersom de senaste åren har fler människor flyttat in i kommunen än som flyttat ut. Fokus har även varit att återställa det stora ekonomiska hål som socialdemokraterna tidigare lämnade efter sig.

 Det känns fortfarande tungt att smälta att vår politik och vårt ansvartagande beträffande kommunens ekonomi har lönat sig så dåligt. Vi får naturligtvis sätta oss ned och analysera resultatet och utifrån det bestämma på vilket sätt vi ska agera i opposition och hur vi ska formera oss.
 
Det blivande kommunalrådet har tydligen satt på sig spenderbyxorna eftersom han både före  och efter valet utlovat satsningar inom i stort sett alla områden. Jag förmodar att vi snart kan se fram emot skattehöjningar i kommunen för att klara alla nya satsningar.
 
Vi kan glädja oss åt att alliansregeringen får fortsätta sitt arbete i 4 år till. Vi kommer fortsättningsvis att ha en politik som ska främja arbete. Sedan förväntar jag att regeringen ytterligare ser över politiken runt sjukskrivningarna. I lagen står det att om man är allvarligt sjuk ska man fortsättningsvis vara sjukskriven. Därför borde de fall som uppmärksammats i valrörelsen inte uppkomma.
 
Dessutom gläder det mig, när jag följer röstresultatet beträffande riksdagsvalet, att det med stor sannolikhet är klart att Helena Lindahl kommer att ta en plats i riksdagen, som ersättare för Maud som blir statsråd. Helena har med sitt kunnande och sin bakgrund mycket att tillföra till Sveriges Riksdag.
 
Slutligen Ett stort Tack till alla som röstat på Centerpartiet och alla som på olika sätt varit engagerade i valrörelsen. Trots att vi själva är besvikna över valresultatet så är andelen riksdagsröster för Centerpartiet högst i riket i vår kommun och i kommunvalet hör vi också till de högsta i landet.
 
 

5 kommentarer

  1. Man blir rädd!!

    Till S och roger. Vilket människoförakt ni har! Är ni sossar som står för solidaritet och medmänslighet??!!
    Sakfrågor är en sak, men som Ni uttrycker er kan man bara jämställa er med människor i brist på all social kompetens och förståelse för andra medmänniskor.
    Huvva -ligen, hoppas verkligen att ni inte är någon jag känner eller har i min omgivning!!

  2. nina

    Det handlar inte om människoförakt, ej heller om brist på social kompetens. Verkligen inte brist på förståelse för andra människor.
    Däremot så borde C se över vem som är deras företrädare/”ledare” och vad hon har för människosyn. Och om hon överhuvudtaget äger empati.
    En som har blivit så ”stor” att hon har glömt var hon kom
    ifrån och vem hon var, är kanske inte att förakta men att byta ut. Hon är nämligen inte ovärdelig ej heller oersättlig.
    Att inte kunna ta ansvar för egna fel och brister utan ständigt projecera problemen visar på dålig självinsikt och ett mycket klanderligt omdöme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.