Med ”gratis” körkort löser vi inte Jenningsskolans framtid

Det är märkligt att vissa socialdemokrater inte verkar förstått att de nu är i majoritet och att de har det politiska ansvaret. Vissa fortsätter att agera som om de vore  i oppostion mot oppositionen. Centerpartiets ledamöter i BoU- utskottet tror inte att gratis körkort är lösningen för att locka fler elever till vår gymnasieskola.

Den politiska majoriteten har dock beslutat erbjuda gratis körkort till de elever som börjar till hösten vid gymnasieskolan. Vi tror inte på idén att "krydda" ungdomsgymnasiet och programmen med gratiserbjudanden för att få flera elever att söka. Vårt ungdomsgymnasium kommer endast att kunna erbjuda ett begränsat antal gymnasieprogram och därför är det olyckligt att försöka styra elevernas val med att utlova olika former av gåvor.

Det viktigaste för våra elever när de lämnar grundskolan är att de, tillsammans med stöd från föräldrar, lärare och studivägledare, väljer ett gymnasiprogram som de verkligen känner sig motiverade för och har förmåga att klara och att programmet finns inom en inriktning där de kan tänka sig en framtid.

Det är fel att äventyra våra ungdomars drömmar med att styra dem med lockelser. Det finns uppenbara risker att avhoppen från gymnasiet ökar, fler elever som känner sig vilsna och att elevernas gymnasietid förlängs till både 4 och 5 år.
 
Jenningsskolans konkurrenskraft måste vara att erbjuda en högkvalitativ utbildning, helst i samverkan med näringslivet och som utmärker sig i att eleverna presterar bra resultat och uppvisar att de fått med sig en stark tilltro till den egna förmågan att påverka sin egen framtid.
 

2 kommentarer

  1. Skattebetalare

    Ja, nu visar sossarna sin rätta sida. Snart ska väl vi som sparat lite pengar, tvingas ta ut dem och fördela till alla andra som valt att ”sätta sprätt” på penningpåsen.
    Helt otroligt att vi skattebetalare ska betala andra barns körkort!
    Är detta lagligt?!
    Dags att Patrik, kommunalrådet, går ut och förklarar HUR HAN TÄNKER??!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.