Besök på Öppet Hus av riksdagsledamot

I Fredags besökte jag och Marta tillsammans med riksdagsledamoten Helena Lindahl det  "Öppet Hus" som hölls runt det ombyggda hemmet för mottagande av ensamkommande flyktingbarn.

I nov 2009 togs initiativet till detta av Centerpartiet i kommunstyrelsen och det är fantastiskt roligt att vi nu står redo att i dagarna ta mot de första ungdomarna. Det är ingen lätt uppgift som vi tagit på oss, men de problem som uppstår under vägen kommer att hanteras av en mängd kompetenta personer som arbetar runt dessa ungdomar.

Jag tror att ett mottagande i vår kommun har förutsättningar att ge dessa ungdomar en bra start och att vi tillsammans med föreningslivet kan underlätta deras integration i vårt samhälle.

2 kommentarer

  1. Lasse

    Vad kommer dessa barn och ungdomar att få sysselsätta sig med när dom kommer hit?
    Du kan väl skriva några rader om detta.

  2. Lars Bäckström

    Det kommer nog att se lite olika ut beroende på hur de mår och vad de varit med om. Det är ungdomar i åldern 15 -18 år det handlar om och som inväntar besked om de får uppehållstillstånd. De kommer att gå i skola och lära sig hur saker och ting fungerar i Sverige. Man kommer även att samarbeta med föreninglivet för att både ge dem en meningsfylld fritid men även att de därigenom snabbare ska knyta vänkontakter och lättare komma in i det svenska samhället. Det är 8 ungdomar, pojkar, som vi har avtalat att vi ska ta mot och vi tror att vi i robertsfors kan ge dessa ungdomar en bättre start än om de skulle hamnat i Malmö, Södertälje eller någon annan större stad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.