Besök från länsstyrelsen

I går fick vi besök av landshövding Chris Heister samt länsråd Birgitta Heijer. Vi fick tillfälle att berätta om arbetet med att utveckla kommunen så att  både befolkningsutvecklingen vänder och att våra invånare ska tycka att man bor i en bra kommun som stadigt förbättras.  De tyckte att Robertsfors lyckats bra och att det är viktigt att man vågar vara modig och sticka ut för att synas och bli intressant.

Visionen Sveriges Bästa Kommun år 2020 är något som tagits fram i politisk enighet och även antagits i enighet i fullmäktige. Därför är det märkligt att vissa politiker inte nu vill kännas vid visionen och istället målar det mesta i svart när de beskriver vår kommunala service. De enkätundersökningar som genomförs säger att vi inom de flesta områden har en bra servicenivå men som naturligtvis kan bli ännu bättre. Den ranking som jag tidigare berättat om visar också att vi ligger väldigt bra till.

Det nyöppnade HVB hemmet besöktes efter lunch och både landshövdingen och länsrådet tyckte att det såg väldigt trevligt ut och att vi lyckats bra med rekryteringen av personal.
 
Sedan besöktes företagen Techsam och Aluman i Ånäset, två väldigt viktiga företag för kommunen och vilka båda har ambitionen att växa. Jag hade själv förhinder och kunde inte vara med på em men jag har tidigare besökt dessa företag flera gånger och imponerats av företagens utveckling och ledningens ambitioner. Dagen avslutades med besök vid ”Må Bra Byn” i Sikeå, en process som tagit lång tid men gett erfarenheter för framtiden. Nu finns två nybyggda enfamiljshus som är byggda för framtiden med låga energikostnader och miljöhänsyn.
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.