Svart har blivit vitt

Nya företag och nya jobb har kommit till tack vare en politik som främjar företagsamhet. Rut och rot har minskat svartjobben,  Ja den slutsatsen kommer fram i den undersökning som skatteverket nu genomfört. 
 
Det är 300 000 fler människor sysselsatta nu jämfört med när Centerpartiet i alliansen tog över ansvaret efter socialdemokraterna. Och trots de skattesänkningar som genomförts, jobbskatteavdrag i olika steg, så var de samlade skatteintäkterna 100 miljarder kr högre under krisåret 2009 jämfört med 2005.
 
Det är glädjande att denna företagsamma politik även leder till att människor vågar att starta företag även i vår kommun. Jag har haft tillfälle att träffa några av dessa och jag har agerat både som företagslots och påhejare  och jag hoppas verkligen att kommunala upphandlingar  i framtiden inte ska försvåra eller motverka de mindre företagens utveckling i vår kommun.
 
Det känns felaktigt att Kommunala stora bolag (Skellefteåbuss) som finansieras med skattemedel konkurerar ut privata företag i vår kommun.   Det är bra att konkurrensverket nu tittar på detta. Jag har tidigare framfört att Robertsfors kommun borde agera och ser nu att även kommunalrådet i media har uttryckt irritation över denna orättfärdiga konkurrens.
 

Robertsfors kommun är en vinnare om den kommunala skatteutjämning justeras utifrån det förslag som nu är ute på remiss. Tyvärr verkar remissen kommit på villovägar men jag hoppas ändå att kommunen får iväg ett yttrande där vi uttalar oss i positiv anda om förslaget

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.