Debattglada Centerpartister i Åre

Det känns bra att under några dagar få vara tillsammans med människor som delar flertalet av de värderingar som man själv bär på. Debattlustan är stor och stämman i går avbröts först efter att vargtimmen passerats. Efter fem timmars sömn är man åter på plats i stämmolokalen. Nu diskuteras föräldraförsäkringen och av debatten kan man utläsa att stämman kommer att ge partistämman bakläxa. Barnens bästa ska fortsatt vara i fokus men det blir Nej till stegvis individualisering av försäkringen. De flesta delar uppfattningen att detta klarar föräldrarna själva utan pekpinnar ovanifrån. Däremot ska vi kraftfullt verka för ökad jämställdhet och att kvinnor och män får lika lön för samma arbete.

Vi har redan sagt nej till Uranbrytning och dessutom att vi ska verka för en lagstiftning mot detta. Vi har även ställt oss bakom målsättningen att 2/3 av Sveriges energi ska vara förnybar år 2030 och att 2050 ska all energi vara förnybar och att användningen av fossil energi och kärnkraft därmed fasats ut.

Vi har även beslutat att vi ska verka för att slå vakt om bevarandet av brukningsbar åkermark. I vår södra landsända försvinner varje år stora arealer värdefull åkermark till andra ändamål.

Ja till ursprungsmärkning av kött och charkuteriprodukter och att det är viktigt att vi verkar för att fortsätta stärka det svenska jordbrukets konkurrenskraft.
 
 
Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.