Matlandet Sverige och Västerbottensost

 

 

 

Eftersom det var många från vår kommun som bevistade stämman i Åre så passade vi på att slå ett slag för Ostriket och bjöd på smakbitar av Västerbottensost. Man förvånas ofta över hur lite folk, från andra delar av landet, vet om norra Sverige. I ärlighetens namn har jag vissa svårigheter med att rita kartan beträffande vår södra landsdel.

 

 Men något som alla känner till är vår ost och att den görs i Burträsk och vi berättar om besöksmålen i Ostriket och att den lagras under speciella omständigheter i vid Ostens Lager i Ånäset. Det var många som passade på att avsmaka osten och Jordbruksminister Eskil Erlandsson fångades på bild när han tog flera bitar samtidigt som han uttryckte sin förtjusning.

Eskil har under sina år som minister lyft den svenska maten och rest land och rike runt för att berätta om Matlandet Sverige, ett projekt för att på sikt öka arbetstillfällen på landsbygden inom både handel, turim, jordbruk och småskalig livsmedelsproduktion. Projektet visar nu resultat med nya småföretag som etablerar sig på landsbygden

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.