Socialdemokraterna byter fot

Kommunstyrelsens sammanträde i tisdags avlöpte i huvudsak i enighet. Det råder fortfarande oklarheter om i vilken instans vissa frågor ska avgöras, i styrelsen eller i utskott. Det framfördes även att det är viktigt att beslutsunderlagen fortsätter att förbättras.

Som en övrig fråga lyfte jag Jenningsskolan och personalsituationen. Enligt skolverkets statistik har vi nu fler lärare per elev i gymnasieskolan i jämförelse med personal per barn i barnomsorgen. Vi torde därmed ha den personaltätaste gymnasieskolan i landet och frågan är verkligen om detta är rätt använda pengar.

Jag ser att ( s ) på riksplanet är på väg att göra en helomvändning i flera frågor. Nu säger man Ja till Rut och Nej till ökad A-kassa. De vill satsa åtskilliga miljarder på en ny bro över till Danmark och även satsningar på utbyggnad av tunnelbanan i Stockholm och järnvägssystem i storstäderna. Någon Norrbotniabana nämns inte trots utfästelser från länets socialdemokratiska ledamöter. Norra Sveriges bidrag blir att vi får vara med och betala en vägslitageavgift vilket kommer att drabba oss hårt.

Jag tror jag många socialdemokrater tycker att Juholts start som partiledare kunde börjat bättre, på ett flertal områden har han ändrat uppfattning från dag till annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.