Frukostmöte med företagen

I dag frukostmöte på Ostens Lager med handel och serviceföretag i kommunen. Ett femtontal företagare närvarande från både Robertsfors, Ånäset och Bygdeå. Ett bra möte där vi tillsammans lyfte funderingar om på vilket sätt vi tillsammans kan hjälpas åt i marknadsföringen av vilket utbud som erbjuds i vår kommun.

Kommunen ska vara en dynamo beträffande detta arbete.  Kommunens uthyrning av egna fastighetslokaler som ligger i ”attraktiva lägen”, ska i första hand riktas till handels- och serviceföretag. Sedan kan vi bli bättre på att synliggöra dessa företag och påtala hur viktiga de är för kommunens utveckling. Trots vi är en liten kommun, så med handen på hjärtat, så känner var och en inte till alla företag och det utbud av varor och tjänster som finns i kommunen.

Dessa företag är oftast de som först möter frågorna från turister och människor som kommer utifrån kommunen. Därför förslogs bl. a. att kommunen borde rikta informationen till dem om sevärdheter, matställen, övernattningsmöjligheter m.m. Kanske ordna en guidad busstur särskilt för dessa företag o anställda och visa upp delar av detta.
 
Sist men inte minst roligt är att alla var överens om att företagen i kommunen inte är konkurrenter utan att fortsatt samarbete är framtidens nyckel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.