Rör inte Vår Ambulans o Trygghetsboenden

Kommunstyrelsen uppdrog i dag till mig och Patrik att snarast uppvakta den politiska landstingsmajoriten i ambulansfrågan. En enig styrelse anser att det vore förödande om ambulansen stationeras utanför kommunen. Många uttryckte även irritation över de neddragningar av tjänster som Landstinget redan gjort vid Hälsocentralen i Robertsfors.

Styrelsen föreslår även att fullmäktige beslutar att det tillsätts en tillfällig beredning som arbetar vidare med vår motion om fler trygghetsboenden i kommunen. I motionen har Centerpartiet pekat på att så kallade trygghetsboenden helt saknas i norra kommundelen.

Som övrig fråga efterlyste jag hur det planeras beträffande utbudet av gymnasieprogram inför kommande läsår. Eftersom eleverna snart skall välja gymnasieprogram så känns det angeläget att detta inom kort presenteras så att styrelsen kan ta beslut i frågan.

Vissa riksdagsledamöter gör nu utspel om behovet av en bro över till Finland. Jag tycker att vi först bör se till att byggandet av Norrbotniabanan kommer i gång innan vi agerar för nya stora och kostsamma infrastruktursatsningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.