Tänk om och Tänk rätt

Ambulansfrågan är något som upprör, det fick vi verkligen veta under gårdagen. På några timmar samlades drygt 600 namn in och under helgen kommer ytterligare namnunderskrifter att tillföras Uppropet: ”Rör inte Vår Ambulans.

Det är bra att landstinget har höga ambitioner med förebyggande arbete för att nå målet om Världens bästa hälsa år 2020, men samtidigt kan de inte bortse från behovet av snabba ambulanstransporter i vissa lägen. Vid akuta sjukdomsfall och olyckor ska det finnas ambulans tillgänglig inom rimligt avstånd som snabbt hittar till adressen och ger professionell hjälp. Det är en trygghet som alla har rätt att känna oavsett var man bor i länet.

Här måste den politiska landstingsledningen (s + mp) tänka om och tänka rätt.

2 kommentarer

  1. Lars Hammarbäck

    Vi hade ambulans i egen drift på entreprenad i kommunen hela 90-talet, till en kostnad som var en tredjedel av dagens kostnad. Om det nu är så att det är pengarna som är det stora kruxet varför kan man inte tänka sig att lägga ut ambulansen på entreprenad igen? Jag vet att det går att kapa kostnaden men ändå ha en bra verksamhet kvar. Det vi aldrig kan acceptera är att kommunen ställs helt utan ambulans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.