I Väntans Tider

Ja väntan på ambulans kan bli lång framöver om ambulansen dras in. I dag träffade vi den högsta politiska ledningen i form av Peter Olofsson ( s ) samt landstingsdirektören Jonas Rastad.

Jag kan inte påstå att jag känner mig mer trygg efter mötet. Vi efterlyste vilka analyser som gjorts beträffande konsekvenserna av indragning av ambulansen. Jag påtalade bl.a. avsaknaden av dialog med kommunen i frågan och om man från landstingets sida närmare tittat på andra driftsformer.

Både Peter och landstingsdirektören menade att man nu tagit ett inriktningsbeslut och att tjänstemän nu arbetar med att ta fram förslag på hur det ska förverkligas på bästa sätt. I det skedet kan andra driftsformer komma in och även andra frågetecken rätas ut, exempelvis var den ambulans ska stationeras som kommer från Skellefteå.
 
Vi försökte vidarebefordra den oro som många känner i kommunen och att det finns oroliga äldre i kommunen som överväger att flytta för att bosätta sig närmare ett sjukhus.
 
Robertsfors Kommuns geografiska placering, mitt mellan Umeå och Skellefteå, borde vara en tillgång men det har i olika sammanhang visat sig att kommunen kommer i kläm när storkommunerna drar åt olika håll.
 
Jag hoppas verkligen att jag har fel men magkänslan säger att det finns anledning till oro i ambulansfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.