Stormöte i Åkullsjön

I dag var några av kommunens politiker inbjudna till en träff om förslaget att flytta årskurs 4 -6 till Tundalsskolan. Det var en fullsatt matsal med föräldrar, barn och engagerade bybor. Besvikelsen var stor över att uttalade vallöften är på väg att (s)vikas.

För egen del försökte jag påtala bristen på långsiktighet beträffande socialdemokraternas agerande i frågan. I Barn o Utbildningsutskottet föreslår man att samtliga skolors årkurs 6-or samt även Åkullsjöns årskurs 5 ska flyttas till Tundalsskolan. När ärendet sedan kommer till Kommunstyrelsen så har man svängt och förordar istället att Åkullsjöns årskurs 4 – 6 ska flyttas och att 6-orna i övriga skolor ska lämnas orörda.

Agerande som detta inger väldigt lite förtroende och riskerar att allvarligt skada förtroendet för alla förtroendevalda politiker. Jag förutsätter att det budskap som Åkullsjönborna lämnade har gett (s) en del att fundera på. Jag har valt att hålla en sansad debatt i denna fråga och Centerpartiet har för avsikt att vara konstruktiva för att vi ska hitta en långsiktig plan som gagnar utveckling i hela kommunen och något som en bred majoritet av kommunens politiker kan ställa sig bakom.

 

3 kommentarer

  1. Ewelina

    Hej! Lars jag håller fullständigt med dig om att det är viktigt att tänka långsiktigt för det gagnar kommunen. Men då har jag svårt att förstå ditt uttalande igår om Jenningsskolan. Långsiktigt om vi får sökanden måste ju det gynna hela kommunen. Men jag måste säga att det känns tråkigt att ni kväver långsamt bort Jenningsskolan efter alla uttalanden ni gör! Vem vill gå på en skola som får höra att den ska bort när inte våra förtroendevalda ens tror det går att ha!!
    MVH Ewelina Lindgren

  2. En som var där!

    Tack för igår! Du gjorde ett bra politiskt framträdande och även Marta sa kloka saker. Egentligen kanske man borde lyssna mer på en sån som hon Österlund 90+ år…mkt kloka ord!!!!!!!

  3. Lars Bäckström

    Ingen vill lägga ner vår gymnasieskola men när eleverna inte väljer några av våra gymnasieprogram så måste vi anpassa oss efter den verkligheten. Att driva gymnasieprogram med få eller inga elever kostar väldigt mycket pengar. Jag tror inte heller att det finns någon som vill att vi ska ta bort elevernas valfrihet och tvinga kvar dem. Med få eller inga elever så kan vi inte ha något ungdomsgymnasium. Jenningsskolan kommer fortsättningsvis att finnas kvar. Vi kommer fortsättningsvis ha kvar Vuxenutbildning, SFI m. m. och även ansvara för de elever som inte blir antagna på något nationellt program

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.