Trygga Robertsfors o Norrbotniabanan

Efter en dryg veckas förkylning så börjar kroppen och knoppen att vakna till liv.

En rapport från Sveriges Kommuner och Landsting visar att Robertsfors är säkraste kommunen i länet. Listan är framtagen genom summering av olyckor, bränder, våldsbrott, inbrott och stöld per 1.000 invånare.  Det är inte första gången som statik och medborgarenkäter har visat att kommunens invånare känner stor trygghet, något som framgent kommer att få allt större betydelse när man väljer var man vill bosätta sig.
 
Norrbotniabanan har tydligen debatterats i riksdagen och vi(s)sa försöker göra gällande att alliansens riksdagsledamöter är motståndare till att byggandet av Norrbotniabanan kommer igång. Norrbotniabanan förtjänar att behandlas seriöst och viktiga steg togs i och med att Maud Olofsson och dåvarande infrastrukturminister Åsa Torstensson, å regeringens vägnar, skickade in en ansökan till EU-kommissionen om att de skulle prioritera banan som ett viktigt infrastrukturstråk i Europa. Detta har nu bifallits av EU-kommissionen och innebär att det är möjligt med medfinansiering från EU. Vidare håller Trafikverket på att ta fram en finansieringsplan för Norrbotniabanan som måste vara klar innan ytterligare beslut tas.

Sedan har varken Socialdemokraterna eller Vänsterpartiet angett några som helst finansieringslösningar eller avsätter pengar till satsningen i sina respektive skuggbudgetar. Trots att finansieringen inte är klar så lovar de nu byggstart. Detta är oseriöst och påskyndar definitivt inte Norrbotniabanans förverkligande.  Vi ser runt om i Europa hur andra ekonomiskt oansvariga politiker har ställt till det för sina respektive länder. Låt oss (s)lippa denna politiska populism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.