När allt blir Fel

Hans Lindgren (s) har i sin blogg synpunkter på centerpartiet i Robertsfors och i det sammanhanget så blir det hur tokigt som helst. Jag brukar undvika att kommentera andras bloggar och är van vid att Lindgren blandar äpplen och päron men när han inte längre skiljer på pluss och minus så känner jag att hans felaktigheter måste rättas till. Han påstår att vår kommun, förutom den pensionsskuld som är uppbyggd före år 1998, att vi har ett negativt eget kapital på 124 miljoner.  Det riktiga är att vi har ett positivt eget kapital på drygt 124 miljoner kronor, vilket ytterligare kommer att öka till närmare (+) 135 miljoner kronor efter 2011 års bokslut.

När Hans Lindgren som kommunalråd kastade in handuken 2005 så hade kommunens egna kapital minskat till runt (+) 95 miljoner kronor.

I sin blogg så avslöjar Lindgren bristande grundläggande kunskaper i hur han läser en balansräkning och hur ett bokslut analyseras. Jag hoppas verkligen att den nuvarande politiska vänstermajoriteten i fortsättningen beträffande ekonomiska frågor använder sig av en annan politisk talesperson. I annat fall är risken stor att nya underskott börjar byggas upp,  som det var på Lindgrens tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.