En ambulans blir 2 ambulanser

Socialdemokraternas (i landstinget) besparingsförslag beträffande Robertsforsambulansen revideras enligt uppgift. Enligt kommunchefen som fört samtal med landstinget så blir En ambulans istället två ambulanser. Landstinget kommer att hyra garageplats och personalutrymmen av kommunen vid reningsverket i Ånäset, vilket ligger jämte E 4-an. En ambulans från Skellefteå kommer att vara stationerad i Ånäset när ambulansen i Robertsfors är på jobb i Umeå.

Detta låter fantastiskt bra, är det kanske så att allas våra protester fått gehör och att de 1300 namnunderskrifterna som Centerpartiet samlade in har gett resultat. Jag tror att landstingsledningen, s+vp+mp, äntligen har fått klart för sig att ambulanssituationen i vår kommun redan sedan tidigare under många år varit bristfällig.

Vi kommer att fortsätta bevaka ambulansfrågan eftersom det är viktigt att våra invånare kan känna sig trygga.

2 kommentarer

  1. Lars Hammarbäck

    Vi hoppas att detta fungerar och att Umeå och Skellefteå kan samverka så att Robertsfors kommun har acceptabel ambulansberedskap, även framåt i tid. Det finns jämförande statistik som visar hur länge man behöver vänta på ambulans i olika kommuner. I Robertsfors är väntetiden i snitt 18 minuter. I Åsele (sämst i landet) beräknas väntetiden bli 32 minuter. Jag hoppas att ni politiker följer upp att ambulansberedskapen blir så bra som vi alla hoppas. Det ligger viktiga intressen i potten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.