En Härlig 7-Mila

Min första start i 7-Mila, visserligen bara från Överklinten, inleddes med två mindre vurpor före vägövergången. Den första självförvållad och den senare för att undvika att ramma framförvarande som kört omkull. Trots att jag föresatt mig att ta det lungt och njuta av resan till Robertsfors i det fantastiska vädret, så blev det ändå så att det på slutet började ta på krafterna. Det var massor med duktiga barn och ungdomar som åkte betydligt fortare än mig i spåret. Jag kände mig ändå rätt nöjd när jag passerade mållinjen på en tid som förmodligen är det snabbaste jag någonsin åkt 14 km på.

Med det fanns andra som verkligen satte rekordtider. Matias Swahns tidare rekord raderades bort eftersom segraren Gustav Nordtröm, Gävle SK, åkte hela sträckan på otroliga 3 timmar och 4½ minut. I Tjejmila som körs över 40 km så segrade Mia Eriksson, Piteå Elit, även hon på en fantastiskt snabb tid.

Det har varit en härlig dag med många nöjda och glada i spåret och vi får verkligen hoppas att arrangörerna orkar fortsätta att arbeta vidare med att utveckla 7-mila. Tävlingen har förutsättningar att växa ytterligare och är redan ett arrangemang som dels stärker vår självkänsla men även ger avkastning till näringslivet, handeln och besöksnäringen.

Segraren Mia tillsammans med 2:an och 3:an

Segraren Gustav tillsammans med 2:an och 3:an

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.