Centerstämma i Kasamark

Centerpartiets distriktsstämma hölls i går i Kasamark utanför Umeå i lokaler (Pollux) som kommit till tack vare engagerade människor som velat utveckla och haft tilltro till sin by. Nu är Kasamark en by som växer, till och med mer än vissa stadsdelar i Umeå enligt säkra källor.

Thomas Westerberg, planeringschef i Region Västerbotten, höll ett intressant föredrag om befolkningsutvecklingen i stort i hela Sverige. Det är många kommuner i Sverige som minskat i invånarantal och för de mindre kommunerna är det verkligen dystert. Varje kommun bör försöka utveckla sina egna specifika förutsättningar, att försöka kopiera vad någon annan kommun gjort är inte alltid lyckat.

Attraktivt boende, bra offentlig service samt goda kommunikationer är enligt Thomas väldigt viktiga för att attrahera nya invånare. Han nämnde även samverkan, samordning och samsyn både inom kommunen och utanför kommunen. Inte bygga skyttegravar som pågår nu mellan vissa kommuner inom Umeåregionen. Att ställa centralort och byar mot varandra som nu händer i vår kommun är inte bra för kommunens utveckling.

Maud Olofsson berättade inspirerande om sin drygt 10-åriga resa som partiledare och hur viktigt det är att bygga relationer för att nå framgång. Hon hoppades också att Centerpartiet fortsättningsvis kommer att vara den moderna spännande utvecklingskraften i politiken.

Lars Weinehall och Eva Enqvist tilldelades guldnålen för mångårigt arbete för Centerpartiet.

Ett kraftfullt uttalande gjordes av stämman mot den nedmontering av inlandet som landstingsledningen (S + MP) nu genomför.   

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.