Ändamålet helgar medlen

Den politiska vänstermajoriteten (s + v) i vår kommun silar mygg och sväljer kameler. Vid dagens kommunstyrelsesammanträde beslutades om utbudet av gymnasieprogram inför hösten. Det preliminära gymnasievalet som gjordes i februari i år visade att endast tre elever i första hand sökt något av de sex gymnasieprogram som Jenningsskolan erbjuder. Majoritetens beslut blev att endast två, samhällsvetenskapsprogrammet och naturvetenskapsprogrammet stängs för intagning hösten  2012. Resterande program ska fortfarande hållas öppna inför den omvalsperiod som är från den 16 april – 7 maj.

Beslutet blev även att beträffande de två elever som nu går årskurs 1 på naturvetenskapsprogrammet så får förvaltningen uppdrag att undersöka om det är möjligt att de eleverna kan fortsätta sin gymnasieutbildning vid annan gymnasieskola utanför kommunen.

Elevernas val visar tydligt att de inte längre väljer att gå gymnasieprogram i vår kommun. Att till varje pris, oavsett att kostnaderna skenar,  driva gymnasieprogram i stort sett utan elever är både att hantera skattebetalarnas pengar på ett vårdslöst sätt men framför allt äventyrar man elevernas gymnasieutbildning. Det talar sitt tydliga språk att tvingas försöka hänvisa elever att slutföra gymnasieutbildningen i andra kommuner.

Etiketter:

En kommentar

  1. Slangarn

    Du Verkar inte vara riktigt smart, de skolor som blir kvar under denna svacka som är nu i detta Sverige, kommer också att vara starkare efter. Om vi lägger ner skolan här för att spara några skattepengar har vi satt vår sista potatis som kommun. Men du kan ju alltid flytta till Umeå…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.