Elevernas val är avgörande

Den tidigare socialdemokratiske kommunstyrelseordföranden Hans Lindgren agerade ofta, trots att han var i majoritet, som att de var i opposition mot oppositionen. Istället för att ange färdriktning och ge svar på våra och kommunivånarnas frågor så angriper även det nuvarande kommunalrådet, Patrik Nilsson, oppositionen i sin blogg. Han hänvisar att uppdraget beträffande vilka gymnasieprogram som ska starta till hösten ligger på uppdrag i den så kallade beredningsgruppen.

Det anmärkningsvärda är att uppdraget gavs av Kommunfullmäktige i början på dec 2011 och beredningsgruppen hade sin första träff i veckan. Med andra ord har den politiska majoriteten låtit 4 månader rinna iväg utan att något arbete påbörjats i den gruppen. Varför har 120 dagar gått innan man kallar till första träffen. 

Min bestämda uppfattning är att det är elevernas val som avgör utbudet av gymnasieprogram i ungdomgymnasiet. Vi kan inte starta program utan elever och eleverna har tydligt visat att de inte längre är intresserade att söka till våra gymnasieprogram.

Sedan har varken Centerpartiet, Folkpartiet eller Moderaterna ifrågasatt det som ligger utanför ungdomsgymnasiet som, vuxenutbildning, SFI, påbyggnadsutbildning, särvux m.m., eller ansvaret att ta mot de elever som inte kommer in på de sökbara gymnasieprogrammen.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.