Vi(s)sa har problem med ”sanningen”

 När Hans Lindgren (s) ska beskriva eller förklara något så smyger det sig in felaktigheter hela tiden. Vid KS-sammanträdet behandlades vilka gymnasieprogram som ska starta till hösten utifrån hur eleverna har sökt. Eftersom det är så få elever som sökt ( 3 st) så var vi många i kommunstyrelsen som ansåga att vi inte kan starta något program i årskurs 1. Det var faktiskt folkpartiets ledamot som hann före och lade det förslaget.

Jag har sagt det tidigare och fortsätter oförtrutet att upprepa: utan elever blir det svårt att driva ungdomsgymnasium och kommunens kostnader per elev har redan passerat smärtgränsen. Naturligtvis kan vi vänta till hösten och hoppas på underverk – att eleverna helt plötsligt ändrar sig och strömmar till våra gymnasieprogram. Att skjuta dessa beslut framåt i tiden kostar dock stora pengar. Vilka byskolor står nu på tur tro?

3 kommentarer

  1. Åkullsjöfan

    Hur kan detta vansinne bara få fortgå? Dommen över de som inte tog tag i detta blodflöde som ungdomsgymnasiet utgör i kommunens ekonomi kommer att bli hård och de helt onödiga nedläggningar av mindre miljö skolor som blir resultatet

    Men tanken att vi ska ha en dålig Tundalsskkola fast lärarna ska vara bland de bästa i Sverige, möjliggör måhända att man då erhåller sk I V elever till ungdomsgymnaset

    Kanske är det ett mirakel som (s) förväntar sig eller är det kärlek till den egna bygden så att man älskar den till döds. Eller är det bara gamla socialistiska floskler,där det mesta är centrialiserat och vi i politbyrån styr för människors bästa

  2. Lars Hammarbäck

    Jag håller helt med Lars B om Jenningsskolan. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att en gymnasieskola med alltför få elever blir en dålig och dyr skola. Jag har svårt att förstå varför KS majoriteten har beslutsvånda. Det finns bara ett möjligt beslut att fatta.
    Å andra sidan vill jag ge Lars B smisk med påskris för den oerhört dåliga smaken att antyda att någon byskola skulle vara i farozonen pga. beslutsvåndorna om gymnasiet. Det här är två helt separata frågor. Elevunderlaget de senaste 15 åren pekar odiskutabelt på att det behövs tre skolor i kommunen. Det har inget med gymnasiefrågan att göra! Att ständigt spela på motsättningar av detta slag skapar motsättningar mellan oss som bor i olika delar av kommunen. Robertsfors är en jätteliten kommun som kämpar på marginalen att kunna existera som egen kommun. Bedriver vi skyttegravskrig mot varandra får vi en sämre utveckling och det blir helt enkelt inte trevligt att bo här. Jag bor hellre i Umeå kommun än att höra gnabb mellan olika byar, som är helt kontraproduktivt!
    Alltså ris till sossarna för deras senfärdighet med gymnasieskolan och ris till centern för att de eldar upp motsättningar i kommunen som gör att det inte är trevligt att leva här. Skärpning!!!!

    Lars Hammarbäck – Partipolitiskt obunden.

  3. Lars Bäckström

    Jag håller inte med dig om antalet skolor i kommunen. Jag tror att det är viktigt att tillvarata hela kommunens utvecklingskraft och att den lilla skolan i byn är viktig i det sammanhanget.

    Bra att du håller med om ungdomsgymnasiet!!

    Jag har sagt det tidigare att det är viktigt att vi har en politik som håller ihop kommunen, att byar, samhällen och centralort behöver varandra.

    Att innan valet säga att byskolorna ska absolut inte röras under mandatperioden och sedan svika det löftet. Samtidigt signalerar man att det finns pengar att måla Storgatan rosa eller…..

    Jag undrar Vem är det som ställer byarna mot Centralorten??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.