Grattis Skellefteå – Brynäs nästa.

 

  Umeås starke man Lennart Holmlund (s) insinuerar att vissa politiker surfar på idrottsframgångar för att vinna röster. Jag tror de flesta människor om gott, att det man säger är uppriktigt menat, och jag hoppas att Holmlund låter oss alla glädjas åt Skellefteå AIK:s framgångar och håller tummarna att Skellefteå efter 34 år återigen står som slutsegrare.

Mer bekymrad blir jag över Holmlunds och Jonas Sjöstedts (v) ständiga kritik, när Centerpartiet föreslår åtgärder som kan ge förutsättningar för hela Sverige att växa.  Nu senast förslaget om ekonomiska frizoner, där riktade skattelättnader kan innbära att människor vänder tillbaka och återigen börjar bostätta sig i norrlands inland. Att motverka att Pajala, Storuman m.m blir oljeplattformar dit människor flygs in för att arbeta och sedan flygs tillbaka hem.

Holmlund och Sjöstedt anser tydligen att politiken varit framgångsrik som bedrivits under de senaste 60 åren , när befolkningen i inlandet mer än halverats. Med en politik som i huvudsak bär socialdemokraternas och vänsterns signum.

.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. johansson

    äntligen efter 6 år i regeringsställning kommer det något positivt för norrland från centerpartiet, där har det sannerligen varit idetorka, hela norrlands inland borde vara en frizon det räcker inte med enstaka kommuner, tyvärr tror jag att detta bara är ett populistiskt inslag från ett parti i kris, utan allvar, man har inte stöd från varken moderater eller folkpartiet vilket är synd, iden är inte alls dålig

  2. Lars Bäckström

    Vi har väntat i mer än 50 år på att utvecklingen ska vända för Norra Sverige och dess inland. Centerpartiet var initiativtagare till Inlandsinnovation AB, förslaget presenterade Maud Olofsson första gången vid ett tal hon höll på Stenfors i Ånäset den 1:a aug 2010. Det är nu verklighet – nu finns 2000 miljoner kronor avsatta i statligt tillväxtkapital för innovationer och företagssatsningar i norra Sveriges inland. Fonden gjorde för någon månad sedan sina första utbetalningar. På samma sätt som då så förutsätter jag att övriga partier i alliansregeringen använder sitt sunda förnuft och stöder förslaget om ekonomiska frizoner. Med den utveckling som sker nu med stora investeringar i inlandet och framtida behov av arbetskraft så måste politiken stödja att människor väljer att återvända till inlandet. Norra Sverige och dess inland får inte bli en oljeplattform.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.