Äntligen är TV-licensen på väg att försvinna

Den för länge sedan förlegade TV-licensen är äntligen på väg att avskaffas. Jag är nog inte ensam om att glädjas om det nuvarande systemet med Radiotjänst i Kiruna skrotas. De 146 miljoner kronor,som det årligen kostar att både kontrollera och administrera detta, kan användas på ett betydligt bättre sätt.

Avsikten är tydligen i likhet med den motion jag för några år sedan skrev till centerpartiets rikstämma att finansiera public service direkt över skattsedeln.

Förändringen väntas införas tidigast 1 januari 2014. Det borde gå att snabba på den processen. Vi är många som vill slippa se dessa ständigt återkommande avgiftskrav som i vissa fall avser utrustning (skärmar) där det inte ens är möjligt att se TV.

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Max

    Problemet är bara att det är ännu mer förlegat att ta det på skatten. Det är orättvist och orimligt att vi som äger en tv men aldrig ser den (eller ens har den inkopplad i antennuttaget) ska betala för nåt vi inte använder. Det är oacceptabelt på alla sätt och vis!

    Jag betalar gärna för det som jag faktiskt ser på SVT. Det blir inte många ören om året kan jag tala om. Jag betalar glatt för det. Men att tvinga mig att betala lika mycket som storkonsumenter, det är inget annat än utnyttjande och maffiametoder.

  2. Johannes

    Public Service är inte bara film och skoj. Det är också en viktig del utav svensk demokrati. Det använder väl alla?

  3. surtant

    Som någon redan skrivit, jag betalar gärna de få ören det kostar att se reklamfri TV. Jag är villig att betala betydligt mer om det fanns möjlighet att se flera kanaler utan reklam.
    Fattar inte varför vi ska betala för kanaler som redan är reklamfinansierade. Det är något jag skulle vilja att någon engagerade sej i. Hatar reklam, det är mental nedskräpning ett slöseri med pengar, resurser och framförallt, tid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.