Hållbara Robertsfors

I veckan är hållbarhet  temat i Västerbotten. Under hållbarhetsveckan är det massor som händer runt om i länet och i en bilaga som gått ut till hushållen finns både intressanta artiklar och program för hela veckan. Jag tycker att det är märkligt att det inte finns något nämnt om Robertsfors strävan att bli en långsiktigt hållbar kommun och enligt programutbudet är inga aktiviteter inplanerade i kommunen.  
 
Det hade varit på sin plats att beskriva kommunens långsiktiga arbete att minska  energiförbrukningen samt övergången till förnyelsebar energi. Utan dessa investeringar skulle kostnaderna varit runt 10 miljoner kronor högre. Pengar som i så fall skulle plockats från skola, äldre – och barnomsorg.
 
Varför inte även nämna arbetet med hållbart byggande, hållbar upphandling och sist men inte minst det Gröna Expot som anordnades i sommar där de gröna näringarnas betydelse lyftes.  
 
Tidigt pratade vi om hållbara Robertsfors vilket nu spridits till hela länet där länsstyrelse, region och landsting nu lanserar Hållbara Västerbotten, www.hallbaravasterbotten.se . Detta innebär dock inte att hållbarhetsarbetet i kommunen ska tillåtas att somna in utan fortsättningsvis måste vi jobba ännu hårdare för att vara en kommun i frontlinjen i omställningsarbetet.
 
 
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.