Ett ökat mottagande

I går träffade vi personer från länsstyrelsen och migrationsverket. De flaggade för ett ökat behov av platser, både vad gäller asylsökande och de som beviljats asyl. Dessutom ökar tillströmningen in i landet av ensamkommande barn och ungdomar.

Migrationsverket framförde även att vår kommuns mottagande av ensamkommande barn o ungdomar nu lyfts i olika sammanhang som ett föredömme på hur bra en liten kommun kan lyckas med detta. Anledningen till detta är dels att vi har duktiga människor som arbetar runt dessa ungdomar, men även att det i kommunen finns en positiv inställning till människor från andra länder.

Nu vill man från länsstyrelsen och migrationsverk att kommunerna ska vara behjälpliga för att möta det ökade behovet av platser för mottagande av nyanlända, vilket även innefattar fler platser för ensamkommande barn o ungdomar.

Vi har fortfarande en del tomma lägenheter i kommunen och jag är övertygad om att vi kan bidra och axla ett större ansvar när det gäller mottagande av nyanlända

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.